Vad betyder bergsprängning?

Bergsprängning betyder i all enkelhet borrning i berg och användandet av antingen olika sorters sprängämnen eller hydraulik för att spräcka eller dela berg. En fråga som vi ofta får är varför man behöver spränga ett berg? En bergsprängning är i de flesta fall nödvändig när man behöver förstöra ett berg för att skapa utrymme för någon form av bygge på en tomt. Bergspräckning rekommenderas istället då bergsprängningen innebär en risk för omgivningen. Det sistnämnda gäller Stockholm i allra högsta grad då staden är tätbefolkad.

Säkerhet framför allt

Den viktigaste saken när det kommer till bergsprängning är säkerheten, något som vi också värderar högt och ser till att erbjuda alla våra kunder. Att använda säkra och kontrollerade material är ett måste. Det kombinerat med personal vars utbildning garanterar att jobbet blir rätt utfört är grundläggande för alla projekt.

Experter på bergsprängning

Behöver du bergsprängning och bor i Stockholm ger vi dig gärna tips och råd. Du är mer än välkommen att kontakta oss för att få mer information om arbetsprocessen och dess kostnad. Vi tittar gärna på din tomt för att se vad som behöver utföras på den – en bergsprängning eller en bergspräckning? Oavsett vad som behövs kommer vi att ge dig den hjälp som krävs.