Vad betyder bergsprängning?

Bergsprängning betyder i all enkelhet borrning i berg och användandet av antingen olika sorters sprängämnen eller hydraulik för att spräcka eller dela berg. Vi har en lång erfarenhet inom området och tack vare vår kompetens kan vi garantera utförandet av säkra, precisa och effektiva jobb som lämnar nöjda kunder.

Säkerheten framför allt

Bland det viktigaste inom bergsprängning är säkerheten, något som vi också värderar högt och se till att erbjuda alla våra kunder. Att använda säkra och kontrollerade material är ett måste. Det kombinerat med personal vars utbildning garanterar att jobbet blir rätt utfört är grundläggande för alla projekt.

En fråga som vi ofta får är varför man behöver spränga ett berg? En bergsprängning är i de flesta fall nödvändig om man behöver förstöra ett berg för att skapa utrymme för något form av bygge på en tomt.

Det är inte varje gång man behöver spränga berg för att öppna upp för ett framtida bygge. För det första kan det räcka endast med en bergspräckning, en metod som lämpar sig bättre för mindre stenar och bergknallar. Bergspräckning rekommenderas även för platser där explosionen som bergsprängningen medför innebär en risk för omgivningen. Det sistnämnda gäller Stockholm i allra högsta grad då staden är tätbefolkad.

Planerar du ett hus som inkluderar bergsprängning och du bor i Stockholm är vi glada att hjälpa dig med tips och råd. Du är mer än välkommen att kontakta oss för att få mer information om arbetsprocessen och dess kostnad. Vi tittar gärna på din tomt för att bestämma vad som ska utföras på den – en bergsprängning eller en bergspräckning.

När behövs det en bergsprängning?

Många typer av arbeten kräver bergsprängning. Det kan vara allt från kommunala eller kommersiella byggen som parkeringshus till en privatägd tomt där man ska göra utrymme för ett bygge.  Vill man skaffa sig en ny swimmingpool krävs det oftast en bergsprängning.

Nedan har vi listat några typer av projekt där bergsprängning oftast behövs:

  • Vid nybygge och vissa tillbyggnader.
  • Pooler
  • Både privata och statsägda garage och parkeringshus.
  • Borttagning av bergsknallar och större stenar på en privat tomt.